Biris Goran Advises CloudTreats in hipMenu Transaction

Press Release

Biriş Goran advises CloudTreats Inc. in the sale of food delivery platform hipMenu.ro to global online food-delivery group, Delivery Hero

Bucharest, 31 August 2018. Biriş Goran is pleased to announce that it successfully represented its client, CloudTreats Inc., in the sale of its leading food delivery platform, hipMenu.ro, to Delivery Hero, one of the largest online food-delivery groups in the world.

The Biriş Goran team was composed of Teodora Moţatu (Senior Associate), Ruxandra Jianu (Tax Partner) and Corina Celmare (Junior Associate).

Teodora Moţatu stated: "We are happy to have assisted CloudTreats Inc. in a transaction that marks the growing maturity of the market and will lead to further consolidation of the food ordering market. It was a complex transaction under a tight time line that involved intensive work in Romania and two other jurisdictions for several months.”

Dan Klausmeier, CEO CloudTreats said: “This was a complex multinational transaction with a broad range of unanticipated legal considerations. Bringing it to a timely close while also capturing our interests would not have been possible without the breadth and depth of the Biriş Goran team.”

The hipMenu.ro platform was launched in 2013 in Cluj-Napoca by two entrepreneurs and currently brings together the offers of over 300 restaurants in Cluj, Bucharest, Oradea and Timişoara.

Biriş Goran is a business law firm with 35+ attorneys founded in 2006 and provides business legal services with a particular focus on tax, real estate, corporate and M&A, antitrust/competition, litigation, labor, privacy and data protection as well as insolvency. Biriş Goran and its team has been consistently ranked as one of the leading firms in Romania by such guides as Chambers Europe and European Legal 500.

Comunicat de Presă

Biriş Goran a asistat CloudTreats Inc. în vânzarea platformei hipMenu.ro, către Delivery Hero, unul dintre cele mai mari grupuri din lume de comenzi online şi livrări de mâncare

Bucureşti, 31 august 2018. Biriș Goran are plăcerea să anunțe faptul că a asistat cu succes CloudTreats Inc. în vânzarea platformei de comenzi online de mâncare hipMenu.ro, către Delivery Hero, unul dintre cele mai mari grupuri din lume specializat în comenzi online şi livrări de mâncare.

Echipa Biriş Goran care a oferit asistenţă în toate aspectele tranzacției a fost formată din Teodora Moţatu (Avocat Senior), Ruxandra Jianu (Partener, Taxe) şi Corina Celmare (Avocat Junior).

Teodora Moţatu a spus: "Suntem bucuroși că am asistat CloudTreats Inc. într-o tranzacție care confirmă maturizarea pieței și care va duce la o consolidare suplimentară a pieței de comenzi de mâncare. A fost o tranzacție complexă, sub presiunea timpului, care a implicat muncă intensă în România și în alte două jurisdicții pentru câteva luni ".

Dan Klausmeier, CEO CloudTreats Inc. a declarat: "A fost o tranzacție multinațională complexă, cu o gamă largă de considerații juridice neprevăzute. Semnarea la timp şi totodată îndeplinind interesele noastre nu ar fi fost posibilă fără experienţa și profunzimea echipei Biriș Goran.

Platforma hipMenu.ro a fost lansată în anul 2013, la Cluj-Napoca, de doi antreprenori şi reuneşte în prezent ofertele a peste 300 de restaurante din Cluj, Bucureşti, Oradea şi Timişoara.

Biriş Goran este o societate de avocatură de business formată din peste 35 de avocați înfiinţată în 2006 ce își concentrează practica asupra unor domenii precum: taxele, tranzacţiile imobiliare, dreptul societar, fuziuni şi achiziţii, antitrust/dreptul concurenţei, litigii, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, confidenţialitatea şi protecţia datelor precum și insolvenţă. Practicile și echipa Biriș Goran sunt incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din România în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.