Biriş Goran Advises AdamAmerica on Purchase of Construdava Office Building

Biriș Goran a acordat consultanță AdamAmerica în achiziția clădirii Construdava

București, 16 ianuarie 2017 Biriș Goran are plăcerea sa anunțe faptul că a acordat consultanță clientului său AdamAmerica, în achiziția Construdava, o clădire de birouri cu o suprafață de 9.400 m.p. situată în șoseaua Pipera-Tunari, în Nord-Estul Bucureștiului. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group.

Biriș Goran a acordat consultanță Adamamerica în toate aspectele legate de achiziția de la proprietarii clădirii Commerzbank AG și Aberdeen Asset Management. Echipa coordonată de Victor Constantinescu a fost formată din Daniela Lazea, Mariana Signeanu și Radu Jianu pentru documentele aferente achiziției, alături de alți avocați din cadrul Biriș Goran pe partea de due diligence. Victor Constantinescu a spus „suntem încântați că i-am asistat pe vechii noștri prieteni de la AdamAmerica și în ce-a de-a doua tranzactie a lor pe piata din România și așteptam cu nerabdare urmatoarele achiziții."

AdamAmerica Europe, condusă de Isaac Cohen Hoshen fost co-fondator al Adama Holdings deține un portofoliu rezidențial extins în Berlin, Frankfurt, Strasbourg şi Bucureşti. AdamAmerica işi continuă strategia de achiziții oportune în România.

Încă de la înființare, Biriș Goran s-a aflat în prim plan în tranzacțiile imobiliare comerciale din România, oferind asistență în calitate de consultant principal în multe dintre cele mai mari tranzacții din țară. In 2014, Biriș Goran a reprezentat Raiffeisen Evolution în cea mai mare tranzacție imobiliară a anului, vânzarea Promenada Mall, iar în 2015 Biris Goran a asistat Aberdeen Asset Management Deutschland AG în cea mai mare tranzactie pe piata de real estate a anului, vânzarea centrului comercial Auchan Titan, și de asemenea a asistat Pumac SA în vânzarea unui teren de 21.000 mp către Skanska, aceasta fiind cea mai mare tranzacție cu un teren din anul 2015. În ianuarie 2016, Biriș Goran a oferit asistență Vastint România (membru al Inter IKEA Property Division), în achiziția unui teren de 48 de hectare situat în zona Șos. Gheorghe Ionescu-Sisești din nordul capitalei. Tot în 2016, Biriș Goran a asistat AdamAmerica în prima sa tranzacție din România, achiziția Phoenix Tower, un turn de birouri cu o suprafață de 10.000 m.p.

Biriş Goran este o societatea de avocatură de business formată din peste 35 de avocați, înfiinţată în 2006. Echipa Biriş Goran oferă servicii juridice de business concentrându-şi practica asupra unor domenii precum: taxele, tranzacţiile imobiliare, dreptul societar, antitrust/dreptul concurenţei, finanţări, litigii, dreptul muncii, achiziții publice și insolvenţă. Practicile Biriș Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din România în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.

Biriş Goran Advises AdamAmerica on Purchase of Construdava Office Building

Bucharest, 16 January 2017. Biriş Goran is pleased to announce that its client, AdamAmerica Europe, has successfully closed its acquisition of Construdava, a 9,400 sqm office building located on Pipera-Tunari Road, in the North-East of Bucharest. The building is fully leased by Metro Systems, internal IT provider of Metro Group in Bucharest, Romania.

Biris Goran advised AdamAmerica on all aspects of the purchase from the building's owners, Commerzbank AG and Aberdeen Asset Management. The team was spearheaded by Victor Constantinescu, Daniela Lazea, Mariana Signeanu and Radu Jianu on the acquisition documents, along with other members of Biriş Goran on due diligence. Victor Constantinescu added "this is the second transaction we have recently assisted our long-time friends from AdamAmerica with, and we are looking forward to more to come.”

AdamAmerica Europe Division, managed by Isaac Cohen Hoshen, former co-founder of Adama Holdings, has a large residential portfolio in Berlin, Frankfurt, Strasbourg and Bucharest. AdamAmerica continues its opportunistic strategy in Romania.

Biriş Goran is a business law firm with 35+ attorneys founded in 2006. Biriş Goran provides a wide range of legal services with a particular focus on domains such as: tax, real estate, corporate, antitrust/competition, financing, litigation, labor, public procurement and insolvency. Since the firm’s founding, Biriş Goran has been at the forefront of commercial real estate transactions in Romania, having advised as lead counsel on many of the largest transactions in the country. For example, in 2014, Biriş Goran represented Raiffeisen Evolution in the sale of its flagship shopping centre, Promenada Mall, in the largest real estate transaction in 2014. In 2015 Biriş Goran advised Aberdeen Asset Management Deutschland AG in the sale of its flagship “Auchan Titan” shopping Centre, the largest real estate transaction in 2015 and advised Pumac SA in the sale of 21,000 sqm land plot to Skanska, the largest land transaction by transaction value in Romania in 2015. In January 2016, Biriş Goran advised Vastint in a 48-hectare land acquisition in the Gheorghe Ionescu-Sisesti road area. In March 2016 Biriş Goran advised AdamAmerica in its first transaction on the Romanian market, the acquisition of Phoenix Tower, a 10,000 sqm office tower located on Calea Vitan in Bucharest. Biriș Goran practice areas are routinely ranked among the best in the country by directories such as the Chambers Europe and European Legal 500.