Biriş Goran Advises One United Properties in a landmark private placement bond issuance

Biriş Goran a Asistat One United Properties într-o Emisiune de Obligațiuni de Plasament Privat

Bucureşti, 29 decembrie 2017. Biriș Goran are plăcerea să anunțe faptul că a acordat asistență clientul său, One United Properties, într-o emisiune de obligațiuni de referință pe piaţa românească, în vederea efectuării unor noi dezvoltări rezidenţiale premium în Bucureşti. One United Properties a emis obligațiuni de 20 de milioane de euro cu scadența la 4 ani prin plasament privat. Obligațiunile vor îmbunătăți structura capitalului companiei și vor furniza lichidități pentru noile dezvoltări rezidențiale plănuite de companie. Această tranzacție a fost semnată la mai puțin de o lună de la achiziția clădirii de birouri North Gate din Pipera, o altă tranzacție notabilă pe piața imobiliară semnată de echipa Biriș Goran.

Echipa Biriș Goran care a oferit asistenţă în tranzacție a fost fomată din Daniela Lazea, Christian Mîndru și Mariana Signeanu.

Daniela Lazea a spus: "Aceasta este încă o tranzacție notabilă pe piața noastră imobiliară semnată cu ajutorul echipelor noastre de real estate, finance şi corporate și suntem foarte bucuroși că ne-a fost oferită oportunitatea de a participa la dezvoltarea pieței româneşti prin proiecte sustenabile create de brandul One United, care este un reper pentru antreprenoriatul din România în ceea ce privește succesul și standardele înalte”.

Christian Mindru a adăugat: "Finanțarea prin emisiune de obligațiuni este mai degrabă nedezvoltată în România în comparație cu alte jurisdicții și sperăm că o astfel de metodă alternativă de finanțare adoptată de One United Properties va deschide calea pentru alte companii în viitorul apropiat ".

One United Properties este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari premium din București, România.

Încă de la înființare, Biriș Goran s-a aflat în prim plan în tranzacțiile imobiliare comerciale din România, oferind asistență în multe dintre cele mai importante tranzacții din țară. În 2017, Biriș Goran a asistat investitorul elvețianPhilippe Jacobs și grupul Ibitol în vânzarea ansamblului de birouri Coresi Business Park din Brașov şi One United Properties în achiziţia clădirilor de birouri North Gate, aflate în procedură de executare silită. În 2016, Biriș Goran a asistat Soravia în vânzarea birourilor Metropolis din centrul Bucureștiului, AdamAmerica în primele sale investiții în România- achiziția Construdava, o clădire de birouri cu o suprafață de 9.400 m.p. și Phoenix Tower, un turn de birouri cu o suprafață de 10.000 m.p. Tot în 2016, Biriș Goran a oferit asistență Vastint România (membru al Inter IKEA), în achiziția unui teren de 48 de hectare situat în nordul capitalei. În 2015 Biris Goran a asistat Aberdeen Asset Management Deutschland AG în cea mai mare tranzactie pe piața de real estate a anului, vânzarea centrului comercial Auchan Titan și de asemenea a asistat Pumac SA în vânzarea unui teren de 21.000 mp către Skanska, aceasta fiind cea mai mare tranzacție cu un teren a anului. În 2014, Biriș Goran a reprezentat Raiffeisen Evolutionîn cea mai mare tranzacție imobiliară a anului, vânzarea Promenada Mall

Biriş Goran este o societate de avocatură de business formată din peste 35 de avocați înfiinţată în 2006 și își concentrează practica asupra unor domenii precum: taxele, tranzacţiile imobiliare, dreptul societar, antitrust/dreptul concurenţei, litigii, dreptul muncii și insolvenţă. Practicile și echipa Biriș Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din România în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.

Pentru mai multe detalii, vă rugam să o contactați pe:

Mihaela Kovacs, Marketing & PR Manager | mkovacs@birisgoran.ro | +40 74 927 5432

Bucharest, 29 November 2017. Biriş Goran is pleased to announce that it represented its client, One United Properties in a landmark private placement bond issuance for the development of high end real estate in Bucharest. One United Properties issued 20 million euros bonds maturing at 4 years, through private placement. The bonds will improve the company's capital structure and provide liquidity for new residential developments. This transaction has been finalized within one month of the aquisition of North Gate office building in Pipera, another notable transaction on the real estate market involving the Biris Goran team.

Biriş Goran team that assisted in the transaction was composed of Daniela Lazea, Christian Mîndru and Mariana Signeanu.

Daniela Lazea stated: "This is another notable transaction on the market, involving our real estate, finance and corporate teams and we are very happy that our client gave us the opportunity to be a part in the growth of the market through sustainable projects developed by the One United brand, which is an example for the Romanian entrepreneurship in terms of success and high standards."

Christian Mindru added: "Financing through bonds issuance is rather undevelopped in Romania as compared to other jurisdictions and we hope that such alternative method of financing adopted by One United Properties shall pave the way for others in the near future."

One United Properties is a leading real estate developer of premium residential compounds in Bucharest, Romania.

Since the firm’s founding, Biriş Goran has been at the forefront of commercial real estate transactions in Romania, having advised as lead counsel on many of the largest transactions in the country. In 2017 Biriş Goran assisted Swiss investor Jacobs Holdings AG and Ibitol Group, in the sale of its flagship office center Coresi Business Park to Immochan, and One United Properties in the aquisition of North Gate offices in foreclosure procedure. In 2016 Biriş Goran assisted Soravia in the sale of Metropolis offices downtown Bucharest, AdamAmerica in its first investments in Romania – acquisition of Construdava, a 9,400 sqm office building and Phoenix Tower, a 10,000 sqm office tower. In the same year Biriş Goran advised Vastint Romania (member of Inter IKEA) in a 48-hectare land acquisition in the northern area of Bucharest. Biriş Goran has also advised Aberdeen Asset Management Deutschland AG in the sale of Auchan Titan Shopping Centre, in the largest real estate transaction in 2015, and advised Pumac SA in the sale of 21,000 sqm land plot to Skanska, in the largest land transaction in 2015. In 2014, Biriş Goran represented Raiffeisen Evolution in the sale ofPromenada Mall, in the largest real estate transaction in 2014.

Biriş Goran is a business law firm with 35+ attorneys founded in 2006 and provides business legal services with a particular focus on tax, real estate, corporate, antitrust/competition, litigation, labor law and insolvency. Biriş Goran and its team has been consistently ranked as one of the leading firms in Romania by such guides as Chambers Europe and European Legal 500.

For more information, please contact: