Biriş Goran Announces Partner Departure and New Leadership of its Real Estate Practice

Biriş Goran anunță plecarea unui partener și nou leadership pentru practica de real estate

București, 2 mai 2017. Biriş Goran anunță plecarea din firmă a lui Victor Constantinescu, partener fondator și coordonatorul practicii de real estate. În continuare, practica și echipa de real estate vor fi conduse de Gabriel Biriș, partener fondator și Raluca Năstase, partener în cadrul Biriș Goran încă din 2006. Raluca are o experiență solidă de peste 15 ani în real estate, dintre care 11 ani au fost petrecuți în cadrul Biriș Goran în diferite funcții, respectiv coordonator asociat al apreciatei practici de real estate și coordonator al practicii în domeniul insolvenței.

Gabriel Biriș a declarat: „Am lucrat cu Victor mai mult de 12 ani și prietenia noastră va continua mulți ani de acum înainte. Ne pare rău că pleacă, dar îi înțelegem și respectăm decizia și îi dorim mult succes în viitorul său rol. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru Biriș Goran și pentru consolidarea unei practici de real estate de top care va continua să fie dezvoltată de Raluca și membri-cheie ai echipei de real estate - Daniela Lazea și Sorin Aungurenci.”

Victor Constantinescu a adăugat: „Au fost 11 ani foarte buni la Biriș Goran și doresc să le mulțumesc partenerilor și prietenilor mei, avocaților și personalului, toți îmi vor rămâne prieteni apropiați. Mulțumesc pentru munca și sprijinul acordat în construirea unei firme și practici de top. Sunt mândru de realizările noastre din toți acești ani și am deplină încredere că practica de real estate a Biriș Goran va continua să ofere consultanță de înaltă calitate clienților săi.”

De la înființarea sa, Biriș Goran a oferit consultanță în multe dintre cele mai mari tranzacții comerciale de real estate din țară. La începutul anului 2017 Biriș Goran a acordat consultanță AdamAmerica în achiziția Construdava, o cunoscută clădire de birouri din zona de nord-est a Bucureștiului, după ce a asistat AdamAmerica în martie 2016 în prima sa tranzacție din România, respectiv achiziția Phoenix Tower, un turn de birouri de 10.000 m.p. situat în centrul Bucureștiului. În octombrie 2016, Biriș Goran a asistat Soravia în vanzarea clădirilor de birouri Metropolis către PPF, într-una dintre cele mai mari tranzacții ale anului. În ianuarie 2016, Biriș Goran a asistat Vastint în achiziția unui teren de 48 de hectare situat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu-Sisești. Biriș Goran a oferit, de asemenea, asistență Aberdeen Asset Management Deutschland AG în vânzarea centrului comercial Auchan Titan, într-una una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare în 2015, și a acordat consultanță Pumac SA în vânzarea unui teren de 21.000 m.p. către Skanska, în cea mai mare tranzacție din 2015 ca valoare a tranzacției. În 2014, Biriș Goran a reprezentat Raiffeisen Evolution în vânzarea Promenada Mall în cea mai mare tranzacție imobiliară în 2014. Biriş Goran a fost inclusă constant ca una dintre firmele de top care oferă asistență juridică în real estate, în ghiduri precum Chambers Europe și Legal 500. Practica firmei a câștigat numeroase premii acordate de diverse publicații, inclusiv „firma de avocatură a anului”.

Biriş Goran este o societate de avocatură de business de peste 35 de avocați, înființată în 2006. Biriș Goran oferă o gamă largă de servicii juridice cu un accent deosebit pe domenii precum: taxe, tranzacții imobiliare, drept societar, antitrust/concurență, litigii, dreptul muncii, finanțări și insolvență.

Bucharest, 2 May 2017. Biriş Goran announces that founding partner and Head of the Real Estate Practice, Victor Constantinescu has left the firm. The highly touted real estate practice and team will now be coordinated by Gabriel Biriș and Raluca Năstase, who has been Partner with Biriş Goran since 2006. Raluca has a 15 years real estate experience, out of which 11 were spent with Biriş Goran in different roles, as co-head of the real estate practice and head of the insolvency practice.

Gabriel Biriș said: "I worked with Victor for more than 12 years and our friendship will continue for many more years to come. While we are sorry to see him leave, we understand and respect his decision and we wish him every success in his future role. We thank him for everything he has done for Biriș Goran and for growing a highly ranked real estate practice that shall be further developed by Raluca and our key real estate lawyers Daniela Lazea and Sorin Aungurenci.”

Victor Constantinescu added: "It has been 11 wonderful years with Biriş Goran and I want to thank my partners and friends, lawyers and staff, all of whom remain my close friends, for their hard work and support in growing a top firm and practice. I am proud of our achievements over those years, and I have no doubt that the Biriş Goran real estate practice will continue to provide top quality advice to its clients.”

Since the firm’s founding, Biriş Goran has been at the forefront of commercial real estate transactions in Romania, having advised as lead counsel on many of the largest transactions in the country. Early 2017 Biriş Goran advised AdamAmerica in the acquisition of the well known Construdava office building in North East of Bucharest after advising AdamAmerica in March 2016 its first transaction in Romania, the acquisition of Phoenix Tower, a 10,000 sqm office tower located in downtown Bucharest. In October 2016 In 2016 Biriş Goran assisted Soravia, in the sale of its flagship office center “Metropolis” via a share transaction to Czech conglomerate PPF. In January 2016, Biriş Goran advised Vastint in a 48-hectare land acquisition in the Gheorghe Ionescu-Sisesti road area. Further, Biriş Goran advised Aberdeen Asset Management Deutschland AG in the sale of its flagship Auchan Titan Shopping Centre, in the largest real estate transaction in 2015, and advised Pumac SA in the sale of 21,000 sqm land plot to Skanska, in the largest land transaction by transaction value in in 2015. In 2014, Biriş Goran represented Raiffeisen Evolution in the sale of its flagship shopping centre, Promenada Mall, in the largest real estate transaction in 2014. Biriş Goran has been consistently ranked as one of the leading firms providing legal advice on real estate in Romania, by such guides as Chambers Europe and the Legal 500. The firm’s practice has won numerous other awards, including “law firm of the year” granted by various publications as well.

Biriş Goran is a business law firm with 35+ attorneys founded in 2006. Biriş Goran provides a wide range of legal services with a particular focus on domains such as: tax, real estate, corporate, antitrust/competition, litigation, labor, financing and insolvency.