Biris Goran assisted Philippe Jacobs and Ibitol Group in the sale of Coresi Business Park to Immochan

Biriș Goran i-a asistat pe Philippe Jacobs și grupul Ibitol în vânzarea ansamblului de birouri Coresi Business Park către Immochan

București, 28 august 2017, Biriș Goran are plăcerea să anunțe faptul că a acordat asistență (la sfârșitul lunii iulie 2017) investitorului elvețian Philippe Jacobs și grupului Ibitol în vânzarea ansamblului de birouri Coresi Business Park din Brașov către Immochan, un important jucător pe piața de real estate din Europa. Ansamblul de birouri care are o suprafață închiriabilă de 40.000 de metri pătrați este situat pe fosta platformă a fabricii Tractorul Brașov și cuprinde patru clădiri renovate și trei clădiri construite în ultimii doi ani. Ansamblul de birouri face parte din proiectul Coresi dezvoltat de Immochan și care cuprinde un centru comercial și o zonă rezidențială. Clădirile de birouri au chiriași precum IBM, Raiffeisen Bank, IQuest sau Tata Technologies. Părțile nu au făcut publică valoarea tranzacției.

Biriș Goran a acordat consultanță în toate aspectele legale privind vânzarea, iar echipa a fost coordonată de Gabriel Biriș (Partener Coordonator) și Mariana Signeanu (Avocat Senior). Mariana Signeanu a spus: „Ne-am bucurat să asistăm proprietarii în vânzarea Coresi Business Park, un ansamblu care face parte dintr-unul din cele mai ample proiecte de regenerare urbana din Romania și așteptăm cu nerabdare să ii asistăm la următoarele proiecte și investiții în România”.

Încă de la înființare, Biriș Goran s-a aflat în prim plan în tranzacțiile imobiliare comerciale din România, oferind asistență în multe dintre cele mai importante tranzacții din țară. În 2016, Biriș Goran a asistat Soravia în vânzarea birourilor Metropolis din centrul Bucureștiului, AdamAmerica în primele sale investiții în România- achiziția Construdava, o clădire de birouri cu o suprafață de 9.400 m.p. și Phoenix Tower, un turn de birouri cu o suprafață de 10.000 m.p. Tot în 2016, Biriș Goran a oferit asistență Vastint România (membru al Inter IKEA), în achiziția unui teren de 48 de hectare situat în nordul capitalei. În 2015 Biris Goran a asistat Aberdeen Asset Management Deutschland AG în cea mai mare tranzactie pe piata de real estate a anului, vânzarea centrului comercial Auchan Titan și de asemenea a asistat Pumac SA în vânzarea unui teren de 21.000 mp către Skanska, aceasta fiind cea mai mare tranzacție cu un teren a anului. In 2014, Biriș Goran a reprezentat Raiffeisen Evolution în cea mai mare tranzacție imobiliară a anului, vânzarea Promenada Mall. Biriş Goran este o societatea de avocatură de business formată din peste 35 de avocați înfiinţată în 2006 și își concentrează practica asupra unor domenii precum: taxele, tranzacţiile imobiliare, dreptul societar, antitrust/dreptul concurenţei, litigii, dreptul muncii și insolvenţă. Practicile și echipa Biriș Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din România în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.

Biriș Goran assisted Philippe Jacobs and Ibitol Group in the sale of Coresi Business Park to Immochan

Bucharest, 28 August 2017. Biriș Goran is delighted to announce that it assisted Swiss investor Philippe Jacobs and Ibitol Group in the sale of Coresi Business Park to Immochan, one of the leading European real estate companies. The business park is located in Brașov on the former Tractorul factory platform and comprises four refurbished buildings and three buildings developed in the last two years, with a total leasable area of 40,000 sqm. The business park is part of Coresi project developed by Immochan, which includes a shopping center and a residential area. The office buildings have tenants such as IBM, Raiffeisen Bank, IQuest or Tata Technologies. The parties did not disclose the value of the transaction.

Biriș Goran offered advice on all legal issues concerning the sale, and the team was headed by Gabriel Biriș (Managing Partner) and Mariana Signeanu (Senior Associate). Mariana Signeanu stated: “We were happy to assist the owners in the sale of Coresi Business Park, which is part of one of the most important urban regeneration project in Romania and we look forward to assist them in the following projects and investments in Romania”.

Since the firm’s founding, Biriş Goran has been at the forefront of commercial real estate transactions in Romania, having advised as lead counsel on many of the largest transactions in the country. In 2016 Biriş Goran assisted Soravia in the sale of Metropolis offices downtown Bucharest, AdamAmerica in its first investments in Romania – acquisition of Construdava, a 9,400 sqm office building and Phoenix Tower, a 10,000 sqm office tower. In the same year Biriş Goran advised Vastint Romania (member of Inter IKEA) in a 48-hectare land acquisition in the northern area of Bucharest. Biriş Goran has also advised Aberdeen Asset Management Deutschland AG in the sale of Auchan Titan Shopping Centre, in the largest real estate transaction in 2015, and advised Pumac SA in the sale of 21,000 sqm land plot to Skanska, in the largest land transaction in 2015. In 2014, Biriş Goran represented Raiffeisen Evolution in the sale of Promenada Mall, in the largest real estate transaction in 2014. Biriş Goran is a business law firm with 35+ attorneys founded in 2006 and provides business legal services with a particular focus on tax, real estate, corporate, antitrust/competition, litigation, labor law and insolvency. Biriş Goran and its team has been consistently ranked as one of the leading firms in Romania by such guides as Chambers Europe and European Legal 500.